Over Ons

BIKRAM CHOUDHURYbikram spine twist-page-001

Al  sinds  zijn 4e jaar beoefent Bikram Choudhury yoga. Zijn goeroe was Bishnu Ghosh, de broer van de bekende Yogananda Paramahansa (schrijver van Autobiografie van Een Yogi). Op zijn 12e was Bikram de jongste yoga kampioen van India en hij behield deze titel de 3 daaropvolgende jaren.

Toen hij 17 was, blesseerde Bikram tijdens het gewichtheffen zijn knie. Volgens zijn dokters zou hij nooit meer kunnen lopen. Hij keerde terug naar zijn goeroe Bishnu Gosh  en zijn knie genas volkomen door het beoefenen van yoga. Samen met Bisnu Gosh ontwikkelde hij het Bikram yoga systeem, een serie van 26 houdingen. Het systeem werd zodanig vormgegeven dat het toegankelijk is voor iedereen. Bikram’ s reputatie als yoga expert was al snel gevestigd en de eerste Bikram Yoga scholen werden geopend. De afgelopen 30 jaar heeft Bikram dit helende hot yoga systeem over de hele wereld onderwezen en in de praktijk gebracht.

Het Bikram yoga systeem  is bijzonder geschikt om typisch westerse gezondheidsproblemen te verhelpen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld werkstress, overeten, slechte houding en een hectische levensstijl.  Bovendien is deze volgorde van houdingen zo samengesteld dat de beoefening van deze yoga de symptomen van chronische ziektes doet verminderen. De eenvoud en toegankelijkheid van Bikram yoga maakt voor het  iedereen mogelijk om op deze manier aan haar of zijn gezondheid te werken. Je hoeft niet op je hoofd te staan om de helende werking van yoga te ervaren.

De Yoga
Leraren
Bikram Choudhury
BIKRAM YOGA NL