Eerste Les

Welkom!  Het is geweldig dat je belangstelling hebt voor Bikram Yoga en geïnteresseerd bent in het volgen van een Bikram yoga les. We garanderen je dat het regelmatige beoefenen van deze hot yoga je leven in ieder opzicht positief zal beïnvloeden.

Iedere les duurt 90 minuten en vindt plaats in een warme yoga ruimte (ongeveer 40 graden).


GEEN RESERVERING NODIG
*maar als je vooruit wil plannen, kun je online reserveren.

GEEN ERVARING NODIG

Je hoeft niet soepel te zijn, je hoeft geen ervaren yogi te zijn, je hoeft niet sterk te zijn, je hoeft niet fit te zijn, je hoeft geen matje of handdoek mee te nemen, je hoeft niet eerst een boek te lezen, je hebt geen goeroe nodig, kom gewoon zoals je bent.

Bikram heeft dit toegankelijke hot yoga systeem zo samengesteld dat iedereen die dat wil, gelijk aan de les kan deelnemen. Met een beetje oefening voel je je al krachtiger en geconcentreerder. Je zult verbaasd zijn over je vooruitgang.

Kom, volg je eerste les en … kom zo vaak als je kunt en je zal nog sneller afvallen, je nog beter voelen, en nog meer profijt hebben van de Bikram yoga. En ja, je kunt iedere dag komen. Je dagelijks onderhoud van lichaam en geest. Door het beoefenen van deze hot yoga zal je je leven op een nog positievere wijze kunnen vormgeven; ontspannen de dag en wat er op je pad zal komen tegemoet treden. En dat heb je zelf bereikt. Jij bent het die dit teweegbrengt. Het  regelmatig beoefenen van Bikram yoga is jouw investering in jezelf, in jouw leven.

Voorbereiding

Drink gedurende de dag voldoende water. Het is prettiger om te yoga beoefenen als je lichaam gehydrateerd is. Je zult je beter voelen als je voor en na de les drinkt. We raden het af om tijdens de les te drinken. Het beste is om tot 2 uur voor aanvang van de les te eten; daarna gaat het je in de weg zitten. Op deze manier maak je het makkelijker voor jezelf tijdens de les en kun je je optimaal op je yoga concentreren.

Eerste Les

Kom 15 tot 20 minuten voor de aanvang van je eerste les. Je kunt je dan op je gemak inschrijven.

De juiste kleding

Draag kleding waar  je je gemakkelijk in voelt als je zweet. Het is hot yoga!  Dames dragen korte broek of yoga pants en een sport topje. Heren dragen sport- of zwembroek. Het is ongepast om in je ondergoed een yoga les te volgen. Als je twijfelt; vraag ons gerust om advies. In onze boetiek vind je een ruime keus aan yogakleding in diverse stijlen.

Wat je mee neemt

Je eerste les is inclusief gebruik van een matje en een handdoek. Voor je volgende lessen kun je bij ons een yogamatje en een handdoek huren. Ook verkopen we yogamatjes en handdoeken die geschikt zijn voor hot yoga. Als je wilt douchen, neem dan een extra handdoek mee.

Tijdens de Les

Voor de les begint kun je alvast de yogaruimte in gaan. De eerste keren dat je er bent is het het beste als je achterin de ruimte plaats neemt. Ga op je matje liggen of zitten; wat jij prettig vindt. Adem rustig de warme lucht in en ontspan. Tijdens de les zal de yoga leraar je precies vertellen wat je moet doen. Concentreer je op de aanwijzingen en probeer mee te doen. Het is heel goed en gewoon om de eerste lessen naar de mensen om je heen te kijken.

Het zou kunnen dat je je tijdens de les lichamelijk, mentaal of emotioneel ongemakkelijk voelt.  Ga dan rustig op je knieën zitten en concentreer je op je ademhaling; adem in en uit door je neus. Het is altijd goed om even een paar oefeningen over te slaan. Je zult je al snel weer beter voelen. We adviseren je gedurende de hele les in de yogaruimte te blijven. Laat het de yoga leraar weten als je je  onwel voelt dan kunnen we je helpen en je snel weer op je gemak stellen. Het is heel gewoon als je je soms wat vreemd voelt de eerste keren, dat hoort er een beetje bij.

Na de Les

De laatste houding is savasana; je welverdiende rust. Blijf een paar minuten liggen en geniet van een diepe ontspanning. Drink daarna water, sap of probeer ons biologische kokosnootwater en neem een korte douche als je daar behoefte aan hebt.

 Je zult je geweldig voelen. De rest van de dag en of avond heerlijk ontspannen en goedgehumeurd zijn en van een goede nachtrust genieten. 

Als je vragen hebt over houdingen of het effect dat  Bikram yoga op je heeft, stel die dan na afloop van de les aan de leraren of stuur een e-mail.

We adviseren je om je 2e les binnen 24 uur te volgen. Zo vermijd je mogelijke spierpijn. En, misschien wel nog belangrijker, het geweldige effect van de hot yoga wordt versterkt naar mate je de lessen sneller achtereen volgt.

Probeer zo snel mogelijk 10 lessen Bikram Yoga te volgen en maak gebruik van onze introductie aanbieding (8 dagen voor €15).  Dan je ervaar je heel  duidelijk en goed het fantastische effect dat deze hot yoga op je heeft. 

Introductie
1 week onbeperkt yoga slechts €15

RESERVEER NU